MF DOOM verlicht Rotterdam, dankzij animator Dus T’

Wereldwijd wordt er in talloze murals stilgestaan bij het overlijden van de bijzondere rapper MF DOOM. Animator Dustin “Dus T’” Garcia deed zijn eerbetoon ruim vier jaar voor het overlijden van de villain al, maar duikt nu op in het Rotterdamse straatbeeld. Zijn animatie voor het nummer Gas Drawls is metersgroot in de buitenlucht bekijken, als onderdeel van HIJS Lights.

Art: Dus T’ | Lead photo: Sam Bos

“MF DOOM verlicht Rotterdam, dankzij animator Dus T’” verder lezen

Jouw animatie meters groot geprojecteerd op de gevels van Rotterdam Zuid?

De afgelopen twee jaar zette HIJS met POW! WOW! Rotterdam de Afrikaanderwijk op de kaart als hotspot voor street art. Vele mural artists werd de kans geboden een muur of een ruimte te schilderen. Met de snelle technologische ontwikkelingen konden we niet anders dan het een digitaal vervolg geven. Van 18 december tot en met 15 februari bieden we tijdens de donkere dagen een nieuw podium aan digital artists, onder de noemer HIJS Lights!

Op en rond het Rotterdamse Afrikaanderplein (op vijf locaties) en op de gevel van het Santos-gebouw op Katendrecht worden dan de mooiste grafische kunstwerken en animaties geprojecteerd. Het mooiste nieuws; vanaf nu is er een open call voor kunstenaars die daaraan deel willen nemen. Het is dus mogelijk dat naast de al geselecteerde kunstenaars ook jóuw werk deze winter te zien is ‘op Zuid’!

“Jouw animatie meters groot geprojecteerd op de gevels van Rotterdam Zuid?” verder lezen