We staan in het Montana Cans 2019 lookbook!

Dat we bij POW! WOW! Rotterdam blij zijn om met Montana Cans te partneren mag duidelijk zijn, zeker toen we verrast werden door een prachtige feature over ons eigen festival in de vierde editie van hun jaarlijkse lookbook! Je kunt het magazine, waarin je onder meer artikelen over artiesten als IMAGINE, THE LONDON POLICE, FRAU ISA, 1010 en de 1UP CREW vindt, in geselecteerde winkels vinden. Andere evenementen die erin gecoverd worden zijn METROPOLINK en THE BERLIN MURAL FESTIVAL, dus ja, we bevinden ons in verrekte goed gezelschap.

Verder vind je ook nog interessante features over abstract lettering, graffiti op vrachttreinen and calligraffiti, dus het is zeker de moeite waard een exemplaar op te zoeken. Maar mocht dat om wat voor reden dan ook niet lukken, dan kun je hieronder gelukkig altijd nog alle 160 pagina’s digitaal op je gemak doorbladeren. Geniet ervan!

POW! WOW! Rotterdam genomineerd voor Beste Publieksevenement!

Zepha aan het werk tijdens POW! WOW! Rotterdam 2018

Het internationale street art festival POW! WOW! beleefde vorig jaar de eerste Europese editie in het M4H gebied in Rotterdam. De tweede editie volgt in september, maar voordat het zover is, wordt op 14 maart tijdens het 5e Nationaal Congres Evenementen in Deventer de winnaar van het Beste Publieksevenement gekozen. De vakjury die de prijs uitreikt richt zich hierbij op inhoudelijke elementen als visie, aanpak, organisatie, samenwerking met stakeholders en waarde voor de stad. En POW! WOW! Rotterdam is genomineerd voor deze prestigieuze prijs! 

“We zijn trots dat een nieuw festival op landelijke erkenning mag rekenen”, reageert festivaldirecteur Dave Vanderheijden opgetogen. “Dit is een bevestiging voor ons hele team dat we de juiste weg ingeslagen zijn, en motiveert ons om van de volgende editie een nog mooier feest voor iedereen te maken!”

Voorgaande editie

In 2018 was het Vierhavensgebied in Rotterdam in de ban van street art van de beste kunstenaars uit het binnen- en buitenland. Het gevarieerde festivalpubliek genoot in de stralende zon naast kunst ook van sport, street food en live hiphop acts op het buitenpodium. POW! WOW! Rotterdam is een uniek street culture festival in Rotterdam. Het draagt bij aan de internationale exposure van Rotterdam als cultuurstad, komt tegemoet in een behoefte van jongeren én ouderen en biedt straatkunstenaars een podium. In de realisatie van het festival benut POW! WOW! Rotterdam zoveel mogelijk de kracht van lokale ondernemers en andere culturele samenwerkingspartners. 

Burgemeester Aboutaleb reikt de prijs uit aan Linda Post van The Talk of The Town, Peter van Wingerden van The Floating Farm en Dave VanderHeijden, festivaldirecteur van POW! WOW! Rotterdam.

POW! WOW! Rotterdam 2018 werd eerder al beloond met de Marketing Award Rotterdam Aanstormend Talent, als onderdeel van het Merwe-Vierhavensgebied. “Merwe-Vierhavens is een bloeiend, innovatief, rauw en ondernemend gebied. Dat bruist dankzij de mensen die er wonen, werken en innoveren. Die de leegstaande loodsen gebruiken om te experimenteren met nieuwe producten of processen. Die er nieuwe technologieën uitdenken, testen en toepassen en samen het gebied op de kaart zetten als dé proeftuin en etalage van de nieuwe economie,” aldus de jury.

Street art in rotterdam

POW! WOW! Rotterdam sluit aan bij een lange historie op het gebied van graffiti en street art in Rotterdam. Uit onderzoek blijkt dat street art in Rotterdam een meerwaarde heeft ten opzichte van het huidige culturele aanbod, dat het bijdraagt aan het gevoel van veiligheid in de wijk door bewoners en een economische meerwaarde kent voor lokale ondernemers. Op 14 en 15 september 2019 vindt de tweede editie van POW! WOW! Rotterdam plaats in Rotterdam Zuid.

Rauwkost Collective vangt de spirit van POW! WOW! Rotterdam in prachtige korte film

In de afgelopen jaren heeft street art in Rotterdam een art genomen als nooit tevoren. In 2018 werd het met POW! WOW! Rotterdam de eerste Europese editie van het beroemde kunst- en muziekfestival. Rotterdam is dan ook een dynamische, trots multi-culturele, no-nonsens stad, die bij uitstek geschikt is voor een kunstvorm die niet op publiek wacht of smeekt om acceptatie.

De filmmakers van Rauwkost Collective tonen dit succesvol aan in hun korte film over POW! WOW! Rotterdam. Het medium, het festival, en de stad portretterend door de ogen van deelnemende artiesten Nuno Viegas, Dilk en Telmo Miel, brengen zij drie unieke visies en benaderingen prachtig tot leven.

De film biedt ook een blik op het werk van de andere deelnemende artiesten, en wordt afgetrapt door M., de anonieme dichter die bekend staat om de korte gedichten die hij print, in lijstjes stopt, en zo op de muren van de Rotterdamse straten lijmt. Hij beschrijft de essentie van de constant in beweging zijnde cultuur van de stad in zijn openingsgedicht:

“en ook al is er tussentijds aanzienlijk veel veranderd / de straathoeken blijven altijd scherpe randjes”