Jouw animatie meters groot geprojecteerd op de gevels van Rotterdam Zuid?

De afgelopen twee jaar zette HIJS met POW! WOW! Rotterdam de Afrikaanderwijk op de kaart als hotspot voor street art. Vele mural artists werd de kans geboden een muur of een ruimte te schilderen. Met de snelle technologische ontwikkelingen konden we niet anders dan het een digitaal vervolg geven. Van 18 december tot en met 15 februari bieden we tijdens de donkere dagen een nieuw podium aan digital artists, onder de noemer HIJS Lights!

Op en rond het Rotterdamse Afrikaanderplein (op vijf locaties) en op de gevel van het Santos-gebouw op Katendrecht worden dan de mooiste grafische kunstwerken en animaties geprojecteerd. Het mooiste nieuws; vanaf nu is er een open call voor kunstenaars die daaraan deel willen nemen. Het is dus mogelijk dat naast de al geselecteerde kunstenaars ook jóuw werk deze winter te zien is ‘op Zuid’!

“Jouw animatie meters groot geprojecteerd op de gevels van Rotterdam Zuid?” verder lezen

Bekijk de Spraakuhloos spoken word-serie in het licht van de muurschilderingen

Spraakuhloos biedt al jaren een (reizend) podium voor artiesten om zichzelf in elke gewenste kunstvorm te uiten. Zelfexpressie, verbinding en inspiratie staan daarbij centraal. Voor hun nieuwste project werkt de organisatie, die zijn oorsprong vindt in Rotterdam, samen met POW! WOW! Rotterdam en daar zijn we maar wát trots op.

Spoken word-artiesten MCJR, Chery Salinas, Geoffrey, Amara van der Elst, Tomáš de Paauw, Daniëlle Zawadi, Patrick Ribeiro & Tyler Koudijzer (Barguijs), Azula en Ivan Words maakten een voordracht bij negen van de muurschilderingen die in september zijn gerealiseerd. De prachtige videoserie die je nu kunt streamen werd van die performances geschoten.

Van de knallende liftoff tot de oproep te bouwen, en alle inspirerende performances die ertussen zaten; alle afleveringen zijn hier, of op Vimeo en Instagram te bekijken. Wij zijn er even ‘Sprakuhloos’ van.

“Bekijk de Spraakuhloos spoken word-serie in het licht van de muurschilderingen” verder lezen

Nagenieten met de officiële POW! WOW! Rotterdam aftermovie


Dit jaar werd de Afrikaanderwijk in Rotterdam opnieuw getrakteerd op een veelheid aan street art door een aantal van de beste kunstenaars die in Nederland te vinden zijn. De bijzondere week waarin die werken gemaakt werden, beleef je opnieuw in de film die Rauwkost Collective erover maakte. Daarin zie je de verschillende elementen die POW! WOW! Rotterdam maken zich ontvouwen voor de lens van fotograaf Mark Bolk, terwijl hij zijn weg volgt door de wijk. Check alles van de ‘Best Kept’ graffiti jam tot de ’20 Vans 30 Cans’ expositie, de vele murals die in de tussentijd gemaakt werden en nog veel, veel meer. Hit play and tag along!

Camera: Lawrence Lee, Ken Stockx, Eddie Contento, Arjen van Doezelaar
Edit: Huub Verburg, Arjen van Doezelaar
Sounddesign: Arjen van Doezelaar
Grading: Guido Jeurissen
Music: David Doesburg
Photography: Mark Bolk
Starring: Mark Bolk, DazeTwo, Collin van der Sluijs, Naomi King