POW! WOW! Daily aflevering 8, met de finaledag in beeld


In de laatste POW! WOW! Daily verhuizen we van Feijenoord naar de Afrikaanderwijk. Daar, in het Afrikaanderpark, vond ook dit jaar traditiegetrouw het speciale onderdeel VANS & CANS plaats. Diverse eigenaren stonden hun grote voertuigen, voornamelijk campers, ter beschikking voor een paint job. De bezoekers van het park mochten samen met de eigenaren kijken hoe de voertuigen veranderden in rijdende kunstwerken. Een realistische tijger, een geanimeerd dood konijn met haar vrienden of een handgeschilderde bus vol Italiaanse invloeden? Niets was te gek. Aan het eind ging iedereen met een lach én een nieuwe kleur op hun voertuig naar huis.

Ook waren er op de slotdag van POW! WOW! Rotterdam 2021 flink wat fietstours, stond de merch truck op het Afrikaanderplein en was er gelukkig de zon, die alle muurschilderingen van deze editie nóg een beetje mooier maakten. In twee wijken in Rotterdam-Zuid draaide alles om street art, en daar gaat ons hart sneller van kloppen. De afsluitende speech was voor curator Daniël, die daarmee een afterparty inluidde die bij zowel de kunstenaars als het team goed in de smaak viel; letterlijk, want er was heerlijk eten en een blikje gerstenat, maar ook markers en spray cans.

Thanks aan het hele team, alle kunstenaars en bezoekers en de wijk Feijenoord voor de gastvrijheid. We zien elkaar in 2022. Wij kunnen nu al niet wachten.

POW! WOW! Rotterdam trekt duizenden bezoekers naar Feijenoord met street art


Ondanks alle maatregelen een cultureel evenement vieren waarbij ruim 5000 bezoekers een week lang in de buitenlucht van diverse vormen van straatkunst genoten hebben? POW! WOW! Rotterdam bewees dat het, met een hoop aanpassingsvermogen en nog veel meer teamspirit, wel degelijk kan.

“POW! WOW! Rotterdam trekt duizenden bezoekers naar Feijenoord met street art” verder lezen

POW! WOW! Daily aflevering 7, met Vandals On Holidays


In de zevende aflevering van POW! WOW! Daily gaan we op bezoek bij Vandals On Holidays, die in het Hefpark de hele week de tijd nam om de gigantische Skateland-truck om te toveren. Zijn typische stijl, zowel vrolijk als hardcore, komt ook op dat grote canvas perfect naar voren. Hij vindt het belangrijk om graffiti flink te vertegenwoordigen tijdens POW! WOW! Rotterdam. Hij stelt dat illegale graffiti niet per definitie als dusdanig gezien moet worden: “Je maakt niets kapot, je doet niemand pijn en het is niet gangster. Je maakt gewoon iets moois.” We kunnen niet anders dan hem gelijk geven.

Daarnaast zien we voorproefjes van de afgeronde muurschilderingen bij Skateland, zien we dat Ox-Alien het nog drukker heeft gehad deze week dan alleen het schilderen van zijn grootste muur ooit. En ook ging cameraman Eddie Contento langs bij de BMX-baan in het Hefpark, waar de dumbriders een sicke demo gaven. Wat een vibes, en toen moest de laatste dag nog beginnen!